Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fallar

 

Nebo také Fallarské království. Je to třetí největší říše na poloostrově. Nachází se téměř celá ve vnitrozemí kromě malého kousku pobřeží kolem ústí Labutí řeky do Duhového zálivu a ještě menšího kousku v podhůří Parnasu.
Její západní hranici tvoří z větší části pohoří Hifar, na severu ji střeží Bílé hory, na východě je chráněna pohořím Luon a zbývá jižní hranice. Ta není tak jasná. Tedy – byla by, kdyby… Kdyby tu nebyl pomyslný ukazováček pravé ruky Erského poloostrova. Pak by jižní hranici Fallaru omývaly vlny Tyrkysového moře. Tečka. Jenže prst je tady, na něm jiné království a žádná přírodní překážka, která by tyhle dvě říše přirozeně oddělovala. Vládci obou zemí se tedy museli dohodnout a hranici vytyčit zvláštními, dobře rozpoznatelnými kameny. A když už jsem u těch sousedů, tak to dokončím. Na jihu je to tedy Hadar, na západě Jižní Sair Endros, na severu Aranhor a na východě Orrinor.
Hlavním městem Fallarského království a zároveň sídlo panovníků je Uraskar. Jedno z nejstarších větších měst na poloostrově, svou jižní stranou jakoby opřené o svahy Holých vrchů. Dalšími významnými městy jsou pak ještě hraniční Ethir a Bregon, velký obchodní uzel Rowan, vínem vonící Darion a Ergor ležící v podhůří Parnasu. Někdy je tohle město nazývané také Prokletým, stejně jako úzká soutěska, která vede od moře do vnitrozemí a kterou má podle dávného zákona Ergor střežit před dobyvačnými útoky pirátů. Těm zlosynům totiž stačí obsadit malé pobřežní městečko Endohern a soutěsku mají na dosah.
Fallarem protékají tři velké řeky. Ella – začínající svou cestu v jezeře Gron v Bílých horách. Hoe – pramenící v pohoří Luon. A Labutí řeka – líně sem proudící přímo od západních sousedů.
A čím jsou Fallarští tak nějak proslulí? Určitě vínem. Červeným i bílým. Jižní oblast tohohle království je vinicemi a vinnými sklípky doslova poseta. A potom tu jsou koně. Ušlechtilí, bílí koně chovaní výhradně pro rytíře a jízdní oddíly královského vojska

 

fallar.jpg